16.7.19

Una mica de - Adrià Batet, MQP Ciutat Transformadora 2019

 
Adrià Batet és un artista visual i dissenyador gràfic de Valls que va començar la seva trajectòria d'art mural dins del món del graffiti, del que encara avui dia continúa interessat sobretot per les possibilitats expresssives i d'experimentació formal que ofereix l'esprai en l'investigació tipográfica.

Pel mur de la plaça Miramar a Sant Pere i Sant Pau ha preparat una proposta de mural integral que abarca els quatre costats del transformador elèctric. En dos dels costats hi predomina una estética més digital que prové del disseny gràfic i la fotografia, als altres dos hi podem veure una línia d'abstracció personal a la que que ha desembocat en la seva evolució dins del graffiti. D'aquesta manera cada paret amaga una frase que estructura la composició: 'Una mica de reflexió', 'Una mica d'investigació', 'Una mica de decoració' i 'Una mica de diversió'. El leitmotiv de l'estética general es basa en elements del joc popular del Monopoly, fent una sàtira amb el context del transformador elèctric (propietat d'una de les empreses que monopolitzen l'energia).
«La modernitat actual, líquida, ha fet que tinguem moltes opcions de tria i això ha generat una por enorme a l'equivocació. (...) Quan vaig començar a preparar la proposta em va sorgir el dubte sobre què fer: seguir la temàtica proposada? deixar textures i elements més personals sense tenir en compte el context? Reflexionar sobre l'entorn? Gaudir? Investigar? Educar a l'espectador? Quina es la funció de l'art urbà? L'única resposta era que no hi ha resposta clara (...) per aquesta raó vaig trobar interessant traslladar aquesta reflexió a la pròpia obra pintant quatre propostes diferents.»
Adrià Batet, Sant Pere i Sant Pau (Tarragona). Juny, 2019


































Crèdits:
Imatge Gràfica: RocatoFotografia: Aitor García i Darío CobachoAgraïments:- A Siro i Raquel per l'assistència i tota l'ajuda.- Als veïns de Sant Pere i Sant Pau per l'acollida.
MURS QUE PARLEN, Ciutat Transformadora, és una iniciativa de la Conselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació i direcció de l'Associació Polígon Cultural i la col·laboració d'ENDESA.
#MURSQUEPARLEN #CIUTATTRANSFORMADORA #POLIGONCULTURAL