1.8.14

Atemporal 33 - Foham Fonezs, 1a intervenció de Murs que Parlen: Projecte d'Art Urbà


Foham Fonezs es un artista i escriptor de graffiti reusenc que duu a terme un treball pictòric al marc de la corrent actual de graffiti wildstyle però també lligat amb un estil oníric en el que ens presenta elements populars com les rodanxes d'embotit, components industrials com bobines de cable, contenidors de brossa, xemeneies de fàbriques, o les nostàlgiques caixes de fruita.
Aquest imaginari s'allunya del graffiti més purista i s'apropa a una investigació plàstica de la línia, la cal·ligrafia i la taca.

Els seus projectes recents suposen un retorn a elements de la seva infància, als records que romanen a la memòria plasmats a través de la representació d'acumulaments de caixes de fruita, relacionats amb el passat agrícola de la seva família, que inevitablement ens poden recordar a les obres acumulatives d'artistes del nouveau realisme.

Foham Fonezs, Tarragona 2014."A T E M P O R A L 3 3
La matèria, un temps després projecte A Temporal 33. 

Sorgeix, em troba en la meva recerca que he començat.

Abans he treballat bastant les unions entre les lletres amb els seus moviments, creant composicions que curiosament desembocaven una vegada més en puresa natural casi matemàtica, el fractal i la simetria, un caos que en realitat és harmonia.

Partint d’aquesta base, la necessitat de donar visibilitat a una influència interna de caràcter més agro industrial, i sintetitzant la tècnica, de manera que treballo taca i línia, utilitzant pintura acrílica i esprai.  
"A Temporal 33" es un projecte de concepte. 
Aquesta composició de capses acumulades entre si són com vetes, vetes del temps, capes d’informació d’una llegenda, que ens parla d'un moment, ens recorda l'oblidat. Pretén ser, un testimoni que romandrà atrapant el temps."

Crèdits:
Imatge Gràfica: RocatoFotografia: Pol Masip

MURS QUE PARLEN: PROJECTE D’ART URBÀ 2014, és una iniciativa de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i el Teler de Llum, Centre d’Art de Tarragona, amb la coordinació i direcció de l'Associació Polígon Cultural.#MURSQUEPARLEN #POLIGONCULTURAL