4.11.15

BlogosferaTGN

Al Gener, vam rebre la proposta desde Tarragona Cultura de colaborar en la creació d'una xarxa entre blogs tarraconins. El projecte en qüestió es diu BlogosferaTGN. 
Els blogs participants en el projecte tenen que escollir un objecte cultural i tres espais atractius de la ciutat.

ART I CIUTAT
L'objecte cultural que nosaltres vam escollir va ser el fanzine Junkie Python:
Junkie Python és una iniciativa autogestionada en la que realitzen convocatória oberta per recollir dibuixos i imatges d'artistes visuals, dibuixants de cómic... vinculant el treball de tots aquests artistes en una petita revista amb un tema concret. És una manera d'establir relacions amb artistes locals i nacionals, pero també per donar-se a conéixer.

És un projecte que va començar a l'any 2014 i segueix en actiu amb 8 edicions realitzades. Recentment han realitzat els plafons del projecte Display per tota la ciutat. Els podeu veure i seguir a la seva página de facebook: https://www.facebook.com/junkiepython/timelineLes 3 recomanacions d'espais que us fem desde Polígon Cultural són:


1.The Grey Square 

Galería d'art contemporani al carrer Sant Llorenç número 3. Un espai expositiu poc comú a Tarragona, gestionat per l'artista Antonio Luque desde 2013. Als últims mesos la programació gira entorn la performance.

2. Fundació Topromi

Un gran desconegut a la ciutat, amb seu a La Canonja a l'Av. Manuel Carrasco i Formiguera. És una entitat sense ànim de lucre, creada l'any 1982, que rep suport del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i manté una estreta relació amb Fundació Catalunya-La Pedrera. Té com a objectius fonamentals millorar la qualitat de vida de les persones adultes amb discapacitat Intel·lectual, tot facilitant als seus usuaris i treballadores una atenció diürna de tipus rehabilitador integral a través d'un conjunt d'activitats en què participen directament i que possibiliten la integració social i laboral d'aquestes persones a la comunitat a la qual pertanyen.
3. Frankfurt Bitel

És la seu del colectiu artístic 27.7 Artgroup a Bonavista (davant la Plaça de la Font), el barman és David García, un dels fundadors del colectiu junt amb Rafa Torres. En aquest humil bar es creuen les personalitats més diverses: pintors, poetes, escritors... , donant lloc a un espai d'intercanvi i punt estratégic per debatir i donar a conéixer les necessitats del barri.