17.7.16

Pneumatophya - La Robot de Madera, Murs Que Parlen 2016

Al mural ubicat a l’Avinguda Sant Salvador número 126, La Robot de Madera parteix d’un tipus iconogràfic tradicional per a actualitzar-lo en un context molt específic, la Unió Europea de la crisi dels refugiats i del Brexit, i un barri nascut i forjat per migrants de tota procedència. En paraules del propi autor:
«Pneumatophia. Titulo que es la mezcla de pneuma : que refiere a lo inmaterial y espiritual , y utopía : a lo imposible, imaginario e ideal. La representación de un "ser divino" simbolizando a Europa, abrazando a todos con su misericordia como en las antiguas composiciones cristianas, se vuelve contradictorio cuando sus autoridades no quieren albergar a los que lo necesitan, […]»
La Robot de Madera, Sant Salvador (Tarragona) 2016












Crèdits:
Imatge Gràfica: RocatoFotografia: Darío CobachoAgraïments:- Chón i família.
- El Cafè de l'Àvia. - Als propietaris de les cotxeres de l'Avinguda Sant Salvador número 126 per la cessió del mur.- Al Centre Cívic de Sant Salvador, en especial a l'Amat Callén.    


MURS QUE PARLEN: PROJECTE D’ART URBÀ, és una iniciativa de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i el Teler de Llum, Centre d’Art de Tarragona, amb la coordinació i direcció de l'Associació Polígon Cultural.
#MURSQUEPARLEN #POLIGONCULTURAL