16.7.19

Arxipèlag - Annaimiquel, MQP Ciutat Transformadora 2019


 
Annaimiquel és un col·lectiu format per Albert Gironès i Anna Vilamú, un tàndem artístic amb una mirada multidisciplinària que els porta a realitzar projectes de caràcter mural, instal·lacions, intervencions efímeres, performances, vídeos... en general amb una càrrega conceptual important. La seva voluntat d'experimentació i recerca de nous llenguatges els posa sense cap dubte entre els artistes emergents amb propostes més originals de l'escena actual.

El seu projecte per a Ciutat Transformadora ha consistit a intervenir en cinc de les estacions elèctriques de la zona de Llevant, fins a arribar a la platja de l'Arrabassada. A diferència de la resta, ells han escollit pintar les teulades i fer algunes marques a les parets de les construccions assenyalant com arribar a veure-les, o simplement donant alguna pista del que explica cadascuna de les frases que hi han pintat a sobre. Per a ells, en aquesta ocasió era més important crear un espai relacional amb el vianant i fer-lo partícip a partir de demanar-li una actitud activa a través d'aquest petit repte, que donar-li una imatge contemplativa. L'elaboració de cada intervenció varia segons l'espai i les seves possibilitats, en alguns casos hi ha dues altures -i per tant dues lectures-: la gent que passa damunt del pont i la que passa per sota; en altres casos només poden gaudir del missatge els veïns i veïnes dels blocs de pisos propers -des dels seus balcons i terrasses.

«El canvi climàtic és un perill que silenciosament s'ha introduït a la vida quotidiana. Per obrir un espai des d'on pensar aquest fet, ens hem situat a la Tarragona postapocalíptica i a l'estil de les profecies sobre la fi del món, hem anunciat a quin any les construccions de les estacions elèctriques es convertiran en illes a causa de la pujada del nivell del mar.»

Annaimiquel, Llevant (Tarragona). Juny, 2019
 






 








 












 









Crèdits:
Imatge Gràfica: RocatoFotografia: Aitor García i Darío CobachoAgraïments:- A Jordi Pérez per l'ajuda. - Als coloms per no atacar el dron.
MURS QUE PARLEN, Ciutat Transformadora, és una iniciativa de la Conselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació i direcció de l'Associació Polígon Cultural i la col·laboració d'ENDESA.
#MURSQUEPARLEN #CIUTATTRANSFORMADORA #POLIGONCULTURAL