17.7.19

Btoy, MQP Ciutat Transformadora 2019



Btoy es una de les artistes pioneres del 'stencil urbà' al nostre país i que porta ja una llarga trajectòria de prop de 20 anys pintant als carrers de ciutats de tot el món. Al seu treball juga integrant els retrats elaborats amb plantilla sobre anuncis, cartells i altres pintades en un collage urbà de polució. Tot i que a primera vista la tècnica del stencil pot semblar inpersonal, en realitat l'ús que fa dels colors i la metodologia que empra per retallar el paper fa molt reconeixibles i característics els seus treballs.

Al mur exterior de l'Hotel Cosmos ha preparat un homenatge a la primera cosmonauta de la història de la humanitat, la russa Valentina Tereshkova que va pilotar la sexta missió orbital de la Unió Soviètica dins del Vostok 6. D'aquesta manera l'artista crea una conexió entre el nom de l'hotel a la vegada que proposa visibilitzar el paper de la dona al llarg de la história en àrees tant rellevants com l'exploració espacial.

Btoy, Hotel Cosmos (Tarragona). Juny, 2019

















Crèdits:
Imatge Gràfica: RocatoFotografia: Aitor García i Darío CobachoAgraïments:- A Encarnació de l'Hotel Cosmos per l'acollida i l'interés en el projecte :) 
MURS QUE PARLEN, Ciutat Transformadora, és una iniciativa de la Conselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació i direcció de l'Associació Polígon Cultural i la col·laboració d'ENDESA.
#MURSQUEPARLEN #CIUTATTRANSFORMADORA #POLIGONCULTURAL