15.7.19

Concrete, Mazes & Blackholes - Dafne Tree, MQP Ciutat Transformadora 2019



Dafne Tree és una artista de Jaén coneguda per la seva trajectória dins del món de graffiti i el muralisme, el seu treball parteix de la estética de la runa (molt present al context del graffiti) i de les múltiples relacions entre arquitectura, art mural i esfera pública.

Les formes semi-abstractes de Dafne ens porten a uns escenaris laberíntics on podem imaginar tot tipus de relacions i narratives. Com a les ciutats imagináries de Italo Calvino la imaginació es torna vehicle de l'aventura retratant metafóricament el nostre entorn. Així ens porta a una dimensió de murs alts i massisos, amb construccions inacabades i en descomposició, escales a túnels secrets o finestres a interiors desconeguts.
 
«Las historias contadas de los vecinos sobre la comunicación con los presos a través de pelotas de tenis que lanzaban hacia fuera eran ciertas, por lo que el tejado estaba repleto. La edificación es un muerto en mitad de la plaza donde pone “Prohibido jugar a la pelota”, se acercaron tres vecinos a diferentes horas porque querían saber si estaba ahí para restaurar el edificio, me dijeron que lo tenían denunciado por ser un escombro. Las paredes eran de arena que se desmoronaban con tan solo mirarlas. Cuando la aventura se acabó una vecina relacionó el edificio con el contexto de la prisión, preguntando si lo que estaba viendo era un homenaje a los prisioneros que se escaparon con tirolinas, yo desconocía ese dato. El laberinto, la escalera y los agujeros representan las comunicaciones entre lo que está dentro y lo que está fuera, a pesar del desconocimiento del contrario.»
Dafne Tree, Nou Eixample Nord (Tarragona). Juny, 2019














Presó de Tarragona. Foto: La Vanguardia





Crèdits:
Imatge Gràfica: RocatoFotografia: Aitor García i Darío CobachoAgraïments:- Als veïns del carrer Covadonga per l'acollida. 

MURS QUE PARLEN, Ciutat Transformadora, és una iniciativa de la Conselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació i direcció de l'Associació Polígon Cultural i la col·laboració d'ENDESA.
#MURSQUEPARLEN #CIUTATTRANSFORMADORA #POLIGONCULTURAL