15.7.19

Slim, MQP Ciutat Transformadora 2019


Slim és un muralista de Berga que com molts altres procedeix del món del graffiti. Després d'estudiar Belles Arts i aprofundir en la vessant pictòrica es va adonar que li interessava molt captar escenes quotidianes que ell mateix encuadra desde l'objectiu de la camera per a plasmarles als murs de la ciutat. Imatges que donin noves narratives al carrer, diferents de les convencionals.

El mural situat al carrer Mas de Menció del barri Parc Riuclar es tracta d'un retrat de la Mari, una veina que es va deixar fotografiar devant de la seva casa quan tornava del treball. Es un homenatge a la classe treballadora i la seva lluita diària per tirar endavant la família.
 
«Quan vaig a pintar a un lloc nou m'agrada coneixe'l i relacionarme amb les persones que viuen allá, que serán qui el veurán cada día. Després de parlar amb els veïns i fer diverses fotos, vaig arribar a la conclusió que la icona que millor captava l'essència de Parc Riuclar era la Mari tornant de la feina com a dona de la neteja per continuar treballant al bar familiar.»
Slim, Parc Riuclar (Tarragona). Juny, 2019



El barri neix a la dècada dels anys 60 amb l'expansió industrial de Tarragona i el sorgiment de diferents barris obrers a la zona de Ponent. Al principi va sorgir com un projecte residencial per acollir els treballadors de la indústria de la fusta de Guinea Equatorial, però no va arribar a realitzar-se per la fallida de l'empresa. Més tard, els habitatges van ser comprats pel Ministeri de Defensa com a residència de sotsoficials, militars i treballadors de l'aeroport de Reus.

A finals dels anys 90 el barri -que no disposava de coses tan elementals com una bustia, un caixer o una farmàcia- ha crescut i ha evolucionat, deixant de ser un barri dormitori per a tindre una identitat pròpia. Actualment el barri ha estat portada de moltes notícies per l'abandonament institucional amb lluites i reivindicacions que han assentat precedents com la desinstal·lació del 'Tòtem' (panell publicitari gegant instal·lat il·legalment a l'entrada del barri).











Fotografía: @_ejant



Crèdits:
Imatge Gràfica: RocatoFotografia: Darío Cobacho i Nil SafontAgraïments:
http://www.tarragonasmart.cat/mediterranean-city/
 - A la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City pel suport en el lloguer de la grua. - A la Mari i tota la família del Bar Los Jardines per la bona acollida.
- A l'Associació de Veïns de Parc Riuclar, especialment a Josefa, Marimar i Rosario per totes les facilitats i ajuda durant el projecte. 

MURS QUE PARLEN, Ciutat Transformadora, és una iniciativa de la Conselleria de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació i direcció de l'Associació Polígon Cultural i la col·laboració d'ENDESA.
#MURSQUEPARLEN #CIUTATTRANSFORMADORA #POLIGONCULTURAL